Fachbereich Chemie
Publikationen von Julia Kaeswurm
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2024 | |
23 |
Multianalytical Approach to Understand Polyphenol-Mal d 1 Interactions to Predict Their Impact on the Allergenic Potential of Apples Julia A. H. Kaeswurm , Birgit Claasen, Pia S. Mayer, Maria Buchweitz Journal of Agriculture and Food Chemistry 72, 16191-16203 (2024) |
2023 | |
22 |
Characterization
and Quantification of Mal d 1 Isoallergen Profiles and Contents in Traditional and Commercial Apple Varieties by Mass Spectrometry Julia A. H. Kaeswurm , Leonie V. Straub, Andreas Siegele, Jens Brockmeyer, Maria Buchweitz Journal of Agricultural and Food Chemistry 71, 2554-2565 (2023) |
21 |
Impact of Cultivation and Storage Conditions on Total Mal d 1 Content and Isoallergen Profile in Apples Julia A. H. Kaeswurm , Daniel A. Neuwald, Leonie V. Straub, Maria Buchweitz Journal of Agricultural and Food Chemistry 71, 12975-12985 (2023) |
20 |
Effect of storage and cropping system on the Mal d 1 content and the isoallergen profile Julia A. H. Kaeswurm , Leonie V. Straub, Daniel A. Neuwald, Maria Buchweitz Lebensmittelchemie 77 (S3) 25-25 (2023) |
19 |
Mögliche Einflussfaktoren auf die Allergenität verschiedener Apfelsorten Julia A. H. Kaeswurm , Maria Buchweitz Lebensmittelchemie 77 (S3) 270-270 (2023) |
18 |
Analyzing Bioaccessibility of Polyphenols in Six Commercial and Six Traditional Apples (Malus domestica Borkh.) during In Vitro and Ex Vivo Oral Digestion Julia A. H. Kaeswurm , Rebecca Sempio, Federica Manca, Melanie Regina Burandt, Maria Buchweitz Molecular Nutrition & Food Research 67, 2300055 (2023) |
2022 | |
17 |
Bioaccessibility of Apple Polyphenols from Peel and Flesh during Oral Digestion Julia A. H. Kaeswurm , Melanie R. Burandt, Pia S. Mayer, Leonie V. Straub, Maria Buchweitz Journal of Agricultural and Food Chemistry 70, 4407-4417 (2022) |
16 |
New Mass Spectrometric Approach to Quantify the Major Isoallergens of the Apple Allergen Mal d 1 Julia A. H. Kaeswurm , Leonie V. Straub, Alexandra Klußmann, Jens Brockmeyer, Maria Buchweitz Journal of Agricultural and Food Chemistry 70, 11813-11822 (2022) |
15 |
Bestimmung der Polyphenoloxidaseaktivität in Äpfeln Melanie Eckart, Julia A. H. Kaeswurm , Maria Buchweitz Lebensmittelchemie 76 (S1) 48-48 (2022) |
14 |
Massenspektrometrische Quantifizierung des Mal d 1 Gehaltes in Äpfeln Maria Buchweitz , Julia A. H. Kaeswurm , Leonie V. Straub Lebensmittelchemie 76 (S1) 141-141 (2022) |
13 |
Entwicklung einer isoallergenspezifischen Quantifizierungmethode für das Apfelallergen Mal d 1 mittels bottom-up Proteomics Julia A. H. Kaeswurm , Leonie V. Straub, Maria Buchweitz Lebensmittelchemie 76 (S2) 134-134 (2022) |
12 |
Bioaccessibility of apple polyphenols during in vitro and ex vivio oral digestion Julia A. H. Kaeswurm , Rebecca Sempio, Federica Manca, Maria Buchweitz -/- Herausgeber: Jana Pulkrabová Book of abstracts. 10th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis 255-255 (2022) |
11 |
Development of an isoallergen-specific quantification method for the apple allergen Mal d 1 Julia A. H. Kaeswurm , Leonie V. Straub, Maria Buchweitz FCT-2022: 8th International Conference on Food Chemistry & Technologie, October 12-14, 2022, Rome, Book of abstracts 65-65 (P-18) (2022) |
2021 | |
10 |
Ist Apfel gleich Apfel - wird das Potential nicht kommerzieller Apfelsorten unterschätzt? Julia A. H. Kaeswurm , Melanie R. Burandt, Maria Buchweitz Lebensmittelchemie 75 (S1) 3-3 (2021) |
9 |
Freisetzung von Polyphenolen aus Äpfeln während der oralen Verdauphase Maria Buchweitz , Julia A. H. Kaeswurm , Melanie R. Burandt, Pia S. Mayer Lebensmittelchemie 75 (S1) 86-86 (2021) |
8 |
Biozugänglichkeit von Polyphenolen aus verschiedenen Apfelsorten während dem Verzehr Julia A. H. Kaeswurm , Melanie R. Burandt, Pia S. Mayer, Maria Buchweitz Lebensmittelchemie 75 (S2) 25-25 (2021) |
7 |
Purification and Characterization of Recombinant Expressed Apple Allergen Mal d 1 Julia A. H. Kaeswurm , Bettina Nestl, Sven M. Richter, Max Emperle, Maria Buchweitz Methods and Protocols 4, 3 (14 pp) (2021) |
6 |
Absorption Coefficients of Phenolic Structures in Different Solvents Routinely Used for Experiments Julia A. H. Kaeswurm , Andreas Scharinger, Jan Teipel, Maria Buchweitz Molecules 26, 4656 (15 pp) (2021) |
2020 | |
5 |
Impact of B-Ring Substitution and Acylation with Hydroxy Cinnamic Acids on the Inhibition of Porcine α-Amylase by Anthocyanin-3-Glycosides Julia A. H. Kaeswurm , Lisa Könighofer, Melanie Hogg, Andreas Scharinger, Maria Buchweitz Foods 9, 367 (21 pp) (2020) |
2019 | |
4 |
Interaction of Structurally Diverse Phenolic Compounds with Porcine Pancreatic α-Amylase Julia A. H. Kaeswurm , Birgit Claasen, Max-Philipp Fischer, Maria Buchweitz Journal of Agricultural and Food Chemistry 67, 11108-11118 (2019) |
3 |
Untersuchungen der Interaktion von Polyphenolen mit α-Amylase Julia A. H. Kaeswurm , Birgit Claasen, Max-Philipp Fischer, Maria Buchweitz Lebensmittelchemie 73 (S1) 40-40 (2019) |
2 |
Einfluss der Anthocyanstruktur auf die Aktivität der intestinalen α-Amylase Julia A. H. Kaeswurm , Lisa Könighofer, Melanie Hogg, Maria Buchweitz Lebensmittelchemie 73 (S1) 41-41 (2019) |
2018 | |
1 |
Pectin coatings on titanium alloy scaffolds produced by additive manufacturing: Promotion of human bone marrow stromal cell proliferation Timothy E. L. Douglas , Ute Hempel, Jagoda Zydek, Alina Vladescu, Krzysztof Pietryga, Julia A. H. Kaeswurm , Maria Buchweitz , Roman Surmenev, Maria Surmeneva, Cosmin Cotrut, Andrey Koptyug, Elzbieta Pamula Materials Letters 227, 225-228 (2018) |